cesară continuității acestei pasiuni.
Având 16 ani, a fost o provocare pentru mine că citesc povești, să reintru în lumea copilăriei. Bineînțeles că eu am crescut cu Frații Grimm și Hans Christian Andersen. Automat, i-am comparat pe ei cu Ramona Ciobanu. Cel mai important aspect este că ea nu a folosit clișeul de care am vorbit. În creațiile ei, fiecare personaj e un erou. Răufăcătorii nu existau, astfel copiii pot lua drept exemple orice caracter. Fiecare dintre acestea avea câte o trăsătură dominantă, deci totul este ca o lecție pentru copilași despre viața de zi cu zi.
Un alt aspect foarte important este morala fiecărei povești și elementele pe care le promovează. Consider că toți oamenii trebuie să fie toleranți, prietenoși, poate și puțin visători. Toate aceste carecteristici și multe altele sunt valorificate în povești, făcându-i pe copii să-și urmeze personajele preferate. Dacă trăsăturile respective sunt prezente la copii încă de la vărste fragede, avem o șansă să schimbăm mentalități.
Eu le voi recomanda tuturor mămicilor să le pună copiilor lor în mână această carte, iar apoi cele ale veșnicilor autori amintiți mai sus, deoarece lumea are nevoie de o schimbare și un prim pas de a ajunge la ea este citirea din fașă a cărților cu mesajul potrivit.